Zonneboiler

Wie voor een zonneboiler kiest, kiest voor besparing en hernieuwbare energie. Met onze duurzame zonneboilers bespaart u immers tot meer dan de helft van de energie die nodig is voor de verwarming van het sanitair water voor uw bad, douche of keuken.

Zonneboilers zijn voor de meeste mensen een ideale manier om te besparen en een bijdrage te leveren voor het milieu. Een gemiddeld gezin heeft ongeveer 50 liter warm water nodig. Dat kan perfect met een zonneboiler.

Er bestaan twee soorten zonneboiler: vlakkeplaatcollectoren en vacuümbuiscollectoren. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze. Naast advies reikt onze service ook naar een perfecte plaatsing of herstelling. Bij erkend installateur Stefan Molenberghs kan u steeds rekenen op vakkennis en ervaring.

Voordelen

  • U bespaart veel op uw warmwaterkosten.
  • U bouwt mee aan een duurzaam milieu. Zonneboilers zorgen voor minder CO2-uitstoot.
  • De installatie vraagt weinig onderhoud en gaat zeer lang mee.
  • U maakt kans op subsidies bij de aanschaf van een zonneboiler indien uw woning ouder is dan 5 jaar.

Merken

Voor zonneboilers werken wij bij voorkeur met het topmerk OEG. Dat zal dus altijd ons eerste voorstel zijn. Dit Duitse merk staat gekend om zijn kwaliteit en innovatie op het vlak van hernieuwbare energietoepassingen.


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler zet zonlicht om in warmte. Die warmte wordt opgeslagen in een voorraadvat met water. Op momenten dat er niet genoeg zonlicht beschikbaar is, zorgt de naverwarming altijd dat er voldoende warm water voorhanden is door middel van een elektrische weerstand, een doorstroomtoestel op gas of de cv-ketel.

Via de zonnecollector wordt het invallende zonlicht opgevangen en omgezet in warmte. Deze collector geeft de warmte door via een vloeistof (glycol) die de warmte naar het voorraadvat brengt.

Glycol gaat rond in de leidingen tussen de zonnecollector en het voorraadvat. Het neemt de warmte op in de collector en geeft die door aan het water dat zich in het voorraadvat bevindt. De vloeistof wordt daarna weer naar de collector gepompt om opnieuw op te warmen.

Het voorraadvat  houdt de door de zon geproduceerde warmte bij tot wanneer u warm water nodig hebt. Bij voldoende zonlicht kan het water in het voorraadvat tot wel 80°C worden opgewarmd.

De regeling schakelt de pomp aan zodra de zonnecollector warmer is dan het water in het voorraadvat. Ze beschermt eveneens tegen oververhitting.

Lees meer over hernieuwbare energie op www.energiesparen.be

Warmtepompen

Regenwaterinstallaties

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x